[vc_row css=”.vc_custom_1512513206217{margin-top: 2% !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”4579″ alignment=”right” css=”.vc_custom_1593943820817{padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1594194359981{margin-top: -15% !important;}”]راهنمای طراحان داخلی ۲
http://designtvir.com[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”5648″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
راهنمای طراحان داخلی در طراحی و معماری داخلی
راهنمای طراحان داخلی ۲ به یکی از بهترین روش های آموزش معماری و طراحی داخلی می پردازد
این روش توجه به حواس پنجگانه ساکنین بناهای معماری است،
توجه به نیازهای ساکنین آینده ساختمانها و تاثیرات طراحی داخلی بر انسان، بسیار بحثبرانگیز است.
موضوع بسیار مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد، چگونگی جذاب ساختن فضا برای حواس پنجگانهی انسان است.
با کمک این اطلاعات قادر خواهید بود از طرح هایتان حمایت کنید.
حس لامسه
تمام بافتها در جهتدهی به حس لامسه، نقش برجسته و مهمی دارند و باید با هدف انگیزش یا آگاهی دادن به سایر حواس انتخاب شوند.
با توجه به پارچههایی که برای فضای داخلی و طراحی داخلی برگزیدهاید، چگونگی تماس آن را با بدن بررسی کنید.
یک فرش نایلونی زیر زانوهای کودکی که چهار دست و پا رفتن را تمرین میکند چه حسی ایجاد میکند؟
ساق پای شما در تماس با روکش مبل چه حسی را تجربه می کند؟ آیا لمس دیوارهای چوبی زبر خوشایند است؟ و. . . . .
برخی ابزار طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی منزل به سبک مدرن مثل پارچهها میتوانند هم به صورت نرم و هم زبر به کار روند.
در حالی که سطح ابزاری مثل شیشه همواره صاف و لغزنده و سطح سنگ کاملاً زبر است.
از آنجایی که مبحث ما به درک لذت از طریق حواس اشاره دارد، درجه حرارت نیز یکی از مفاهیم مرتبط با لامسه محسوب میشود؛ به گرمی چوب در مقابل سردی شیشه یا فلز توجه کردهاید؟!
آگاهی خود در مورد حس لامسه را به بهترین روش ممکن و در مناسبترین شرایط، در طراحی داخلی مورد استفاده قرار دهید.
به یاد داشته باشید که از کاربری حس لامسه برای هر دو حالت برانگیختن و هشدار دادن استفاده کنید.
حس بینایی
بنا به تجربهها و دیدگاهها، طراحی داخلی به تجارب بصری توجه زیادی داشته است؛ اما چنانچه پروژه شما شامل طراحی برای پوشش پنجرههای یک مدرسه باشد، چه خواهد شد؟
آیا در این صورت، حس بینایی باید کاملاً فراموش شود؟ باید گفت خیر!
برای اثبات این باور دلایل زیادی وجود دارد.
بدون شک پروژه شما مربوط به ساختمان مدرسهای است که پنجرههایش باید پوشانده یا کور شود ولی علاوه بر اینکه افرادی که در پشت این پنجرهها به کار و تحصیل مشغولند بینا هستند، تحقیقات نشان داده است که حتی بعضی از نابینایان نیز قادر به دریافت بازتاب انرژی رنگهای گوناگون هستند.
پس در نظر داشتن این حس و تغذیهی صحیح آن با ابزار و روشها، بسیار مهم و شایان توجه است.
گاهی با کاربرد مقولهای به نام ” خطای باصره” حس بینائی را فریب میدهیم؛ مثلاً سطوح را طوری پرداخت میکنیم که با وجود نرمی و صافیشان، در نظر ناهموار جلوه کنند.
البته زیادهروی در اجرای این روش میتواند آرامش را مختل کند، پس در استفاده از آن جانب اعتدال را نگه دارید.
حس بویایی
حتماً تعجب میکنید که چگونه یک طراح داخلی میتواند حس بویایی فضا را تحت کنترل خود درآورد.
حس بویایی با احساساتی همچون آسایش، جذابیت و حتی ایمنی ارتباط تنگاتنگی دارد؛ اگر قبلاً بوی لذتبخش غذای مطلوب خود را در گرمای مطبوع آشپزخانه حس کرده باشید، میدانید که چگونه بوها چنین احساساتی را به وجود میآورند.
اگرچه یک طراح داخلی در دکوراسیون به طور مستقیم در ایجاد بوی مطبوع غذا نقشی ندارد، اما میداند که طراحی مناسب آشپزخانه، راحتی و دسترسیهای بیشتری برای آشپز مهیا میکند که خود الهامبخش پخت غذاهای لذیذ است.
طراح میداند که طراحی داخلی مناسب سرویسهای بهداشتی و رختشویخانهها کار شستشو و نظافت را سادهتر کرده و از ماندگاری بوی ناخوشایند جلوگیری کند، یا طراحی محل نگهداری پارچهها (که از شهرت بدی در نگهداری بوها برخوردارند) میتواند نقش مهمی در بویناک شدن یا نشدن یک موضع ایفا کند.
حس شنوایی و صداها
بدیهی است که همه از اهمیت کنترل صدا دراماکنی همچون سالنهای تئاتر یا مدارس به خوبی آگاهی دارند، اما این فرایند در تمام فضاها به همین میزان مهم است؛ بیمارستانهایی که نیازمند سکوتاند، کارگاههایی که در آن کارگران با دستگاههای پر سر و صدا کار میکنند و مهدهایی که همزمان کودکان بزرگتر بازی میکنند و کودکان کوچکتر خوابیدهاند و به سکوت نسبی نیاز دارند، گویای این واقعیت هستند.
بعضی از محصولات خاص به کنترل صدا کمک میکنند و طراح باید استفاده از آنها را در اولویت قرار دهد.
همچنین درک کنترل صدا از طریق انتخاب مصالح خاص نیز شایان اهمیت است.
در عین حال اطلاع از آگوستیک و شدت صوت مجاز در شرایط خاص الزامی است.
همواره باید در نظر داشت که علاوه بر مواد، پلان فضا نیز در کنترل یا تشدید صدا موثر است و در خیلی از موارد اصلاح پلان میتواند عیوب صوتی محیط را برطرف کند.
چشایی
خوردن و آشامیدن بخشی از لذات زندگی را تشکیل میدهند، از این رو پرداختن به نیازهای مرتبط با آن باید در تمام فضاها و با روشهای مختلف مد نظر قرار گیرد.
پارامترهای پروژه
تا به حال بارها در این مورد که خواستهها و عقاید ساکنین آینده هر فضا باید در اولویت طراحی قرار بگیرند، صحبت کردهایم. هر پروژه پارامترهای ویژهی خود را دارد که باید رعایت شود و این روند مستلزم توجه به نیازهای مشتریان است.
با آنکه یکی از وظایف حرفهای طراحان داخلی کمک به مشتریان جهت دستیابی به مناسبترین تصمیم است، آگاهی و اطلاع دقیق از پارامترهای مربوط به هر پروژه برای شما نیز الزامی است. گاهی باید طراح به جستجوی پارامترها بپردازد، اما در بیشتر مواقع این مشتری است که پارامترهای ضروری را در فضای پیشبینی شده فراهم میکند.
البته این به معنای عدم وجود فضاهائی برای مانور یا تغییر نیست؛ بلکه منظور این است که پارامترهای تصمیمگیری پروژه، در واقع توصیههایی راهبردی هستند.
کیفیت طراحی در مقابل سبک
سبک، استعدادی شخصی است که کمتر با عناصر و اصول طراحی داخلی سر و کار دارد. علاوه بر اینکه سبک خود مقولهای بسیار مهم است، تاثیر مضاعفی نیز دارد؛ چرا که هر طراح از طریق سبک خاص خودش شناخته میشود. بسیاری از طراحان صاحب سبک، در اجرای طرحهای نوآورانه بسیار آزادند و خود را به انجام کارهایی خاص محدود نمیکنند.
همیشه در نظر داشته باشید که برای ایجاد طرحی با کیفیت عالی میکوشید، پس نه دراجرای سبک خاصی اصرار بورزید و نه برخلاف آن رفتار کنید.
برای دیدن بهترین مراکز خرید اکسسوری لوکس و کالاهای معماری و طراحی داخلی روی لینک ۱۰۰ برند برتر کلیک کنید.
انعطاف پذیری
طراح داخلی باید در برابر نیازهای مشتری و پارامترهای راهبردی که برای انجام کار تعیین میکند، انعطافپذیر باشد.
برای آنکه بتوانید طراح بهتری باشید باید از توانمندی لازم در درک نیازهای مشتری وصرفنظر از علایق شخصی خود برخوردار باشید و این رویکرد تنها در صورتی امکانپذیر است که شما طراح انعطافپذیری باشید.
تجسم فضای تکمیل شده
علیرغم دقت شما در فراهم کردن زمینهی کار، تجسم فضای تکمیل شده بسیار مشکل است.
با این حال استفاده از پلان، مدل و اسکیسهای کوچک و مختصر بسیار به شما کمک خواهد کرد.
جلوگیری از پراکندگی و انحراف ذهن به موضوعات مبهم و تخیلات غیر واقعی، و کمک به ایجاد هر چه آسانتر تصویری از فضای نهائی در ذهن، نیازمند تمرکز منظم ذهن بر این مقوله است.
فضای مورد نظر را در هر دو حالت پلان و نما رسم کنید و به خاطر داشته باشید که تمام سازهها، سرویسها و تسهیلاتی مانند نقاط مربوط به برقکشی و …. باید رسم شوند.
به محض اینکه نقشه را ترسیم کردید میتوانید با قرار دادن یک کاغذ نازک مخصوص نشانهگزاری بر روی نقشه، محل چیدمان اسباب و اثاثیه را نیز تعیین کنید.
با استفاده از کاغذهای پوستی و بدون اینکه مجبور به تهیه چندین نسخه از نقشه باشید، امکان اجرای چیدمان های متعدد فراهم میشود.
یادتان باشد زمانی که به عنوان طراح داخلی، طرح جدیدی را برای چیدمان اجرا میکنید، باید چیدمان قدیمی را کاملاً نادیده گرفته و با پلانها و الگوهای جدید کار را ادامه دهید.
اهمیت نور روز (نور سفید)
نور روز، یکی از مهمترین و قابل تحملترین پدیدهها در طراحی داخلی است؛ زیرا هر چه میزان تابش نور طبیعی به فضای داخلی بیشتر باشد، نیاز به نورهای مصنوعی که افزون بر تحمیل هزینه، به کیفیت فضای داخلی نیز آسیب میرسانند، کمتر میشود.
بدیهی است که بسیاری از ساختمانهای جدید و بازسازی شده امروزی به شناخت و درک چگونگی هدایت نور روز به دورترین زوایای فضای داخلی متکی هستند.
از آنجا که نور از جهات مختلف به داخل یک ساختمان میتابد، کیفیات آن متفاوت است و وظیفهی شما درک این فرایند و همچنین تغییراتی است که در ساعات مختلف روز و یا فصول گوناگون سال در چگونکی تابش نور ایجاد میشود و نتیجهی آن تاثیرات متفاوتی بر طرح شما میگذارد.
[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” border_width=”3″ accent_color=”#d1d1d1″ el_class=”rahmaninotshow”][vc_row_inner disable_element=”yes”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2579″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2579″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2579″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element=”yes”][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”3904,3905,3906,3907″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]