[vc_row css=”.vc_custom_1512513206217{margin-top: 2% !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”7933″ alignment=”right” css=”.vc_custom_1606811769550{padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1606821412844{margin-top: -15% !important;}”]
نام پروژه: معماری در آپارتمان شماره صفر
آدرس سایت: www.memaritv.com
تلفن: ۸۸۱۰۱۳۵۶-۰۲۱
اینستاگرام: memaritvir@[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
آپارتمان شماره صِفر
ایده طراحی ساختمان شماره صِفر
بنای اولیه آپارتمان شماره صِفر ، بنایی بود نیمه جان با دیوارچینیهای ناتمام.
این ساختمان در احاطه ی ساختاری حجیم و دستگیر از جنس بتن بود که به دور از تمهیدات معماری در میانه ی راه رها شده بود.
سپس برای رشد به دفتر معماری طرح و ساخت طرا سپرده شد.
ایده های طراحی با نگاهی کل نگر و با توجه به مقیاسهای درشت شهری و نیز خرد معماری داخلی و جزئیات اجرایی پروژه شکل گرفت.
در طراحی حجمی استفاده از حداقل عناصر ترسیمی، طراحان پروژه را به شکل گیری “مثلث” رهنمون داشت.
پس، ساده انگاشتی همزمان معنا و فرم، عنوان پروژه را به “آپارتمان شماره صفر“ مبدل ساخت.
نحوه طراحی پروژه آپارتمان شماره صفر
- کاربری فعلی و قبلی بنا: بنا با هدف ساخت مسکونی آغاز گردیده بود.
طراحی بازسازی مجدد با هدف مسکونی در مرحله ی اتمام اجرای سازه و دیوارکشیهای منطبق بر طرح قبلی صورت گرفت. - محدوده ی مداخلات: تخریب دیوارکشیهای موجود، تغییر جداره های پاسیو، تصحیح شمشیری دستگاه پله و تخریب پیشانی پیش آمده در نمای شمالی.
- وضعیت بنا قبل از بازسازی: بنا در مرحله ی سفت کاری با دیوارچینی ناتمام به تیم طراحی ما محول گردید.
- سازه و تأسیسات اولیه: سازه و تأسیسات بنا با هدف ساخت مسکونی آغاز گردید و سازه بر اساس طراحی قبلی به اتمام رسیده بود.
درباره آپارتمان شماره صِفر
وجود ستونهای حجیم در میانه بنا، ناگزیری طراح در تعریف فضای داخلی واحد مسکونی آن چنان که مرز تداخل فضاها را به الزام شکل گیری جداره های کوتاه با فرم حجمی خاص مجاب و ایجاد ترکیب حجمی یکپارچه با عناصر سازهای موجود و عملکردهایی همچون شکل گیری رختکن ورودی و دیواره منفصل کننده سالن از آشپزخانه را پدید آورد.
لزوم دقت نظر در حل معضلات وضعیت موجود از جمله تیر شانه گیر راه پله در تمامی طبقات، بستر خلق فرمهای مثلثی با توجه به تشریح ارتباط معنایی عدد صفر و فرم مثلث را فراهم نمود و بستر بروز خلاقیت فرمی در نقاط شاخص مشاعات و یا حمام پشت راهپله انجامیده است.
همزمان که خواسته های سفارش دهندگان پروژه برای استفاده ی حداکثری از نور، تأمین دید و گسترش پروژه از درون به بیرون بنا، موجب تعریف مجسمه وار بنایی کاملا مدرن و ساده گردید.
پویایی و جهت بخشی با الفبای فرمی مثلث گونه که با بازی نور و سایه در روند تغییر روز و شب و در گذار فصول سرد و گرم همراه شده، تلاشی بوده بر حفظ ایده های اولیه طراحی.
در ساختار محدود فرصتهای آن، با اعمال جزئیات اجرائی خاص تلاشی بوده در جهت رفع نیاز پروژه به رنگ و لعابی خاص و مقاوم در معماری نماهای اصلی و فرعی و جداره های پروژه.
موجودیت از پیش مقید شده بنا برای جایگیری دستگاه پله، نورگیر پاسیو و جانمائی ستونهای سازه ای، روال شکلگیری پلان طبقات را در مسیری مشخص رهنمون ساخت.
در طبقات ۴-۱، همنشینی آشپزخانه، نشیمن و سالن و راهروی ناگزیر طولانی دسترسی به اتاق خوابها با ریزعملکردهای خاص همچون رختشورخانه، سرویس و غیره به شکل گیری حوزه خصوصی اتاق خواب ،کمک شایان نموده است.
نوآوریها و مزایای پروژه
- ایجاد نمای هندسی، مدرن و مدولار:
با سنگ کریستال سفید هرات در ابعاد حکمی ۶۰*۱۵۰ در کنار قطعات پنل کامپوزیت با روکش فلز مس که در شروع روند اکسیداسیون می باشد. - تمرکز و توجه ویژه به ستونگذاریهای غیر حرفه ای در میانه بنا و ستونهای حجیم:
فضای مشاعات همکف با ایجاد جداره های با فرم گالری در فضای پارکینگ و نیز فضاهای تأسیساتی نیازمند پوشش و جداره های کاربردی جداکننده سالن از آشپزخانه و رختکن در فضای داخلی مسکونی.
علاوه بر این در شکلگیری فضای داخلی مسکونی، تلاش برای تعریف عملکردهای متنوع همچون اتاق مطالعه و کار، اتاق کودک و اتاق فرزند نوجوان خانواده در کنار اتاق خواب والدین، تأمین بیشینه فضای آزاد از طریق تعریف باغچه های حداقلی در محوطه حیاط و نهایتا خلق باغ-بام در پشت بام پروژه خواسته های سفارش دهندگان بوده است.
مشخصات پروژه
طراحی معماری : سید حسن علوی زاده ، سیمین فرهنگی
همکاران تیم طراحی: مجید پورمیرعلی، محمدرضا عبیری، ثمینه جوادی، زهرا اکبری، امیرحسین روستایی، احمد پارسا
تأسیسات مکانیکی: علی خوشنویس
تأسیسات الکتریکی: قاسم سلگی
همکاران اجرا: علی بهرامی راد
عکاس: محمد حسن اتفاق
کارفرما: آقای خانی
آدرس پروژه: ایران, تهران
وضعیت: ساخته شده
سال: ۱۳۹۸
مشخصات بنا:
طبقه ی منفی یک: پارکینگ
طبقه ی همکف: لابی و پارکینگ
طبقات اول تا پنجم: ۶ واحد مسکونی (۴ طبقه ی تک واحدی و یک طبقه ی دو واحدی)
پشت بام: باغ-بام
فضای آزاد: رمپ دسترسی به پارکینگ طبقه ی زیرزمین و باغچه های فضای سبز
سازه: قاب خمشی بتن آرمه با سقف تیرچه بلوک
تأسیسات: تهویه ی مطبوع با سیستم داکت اسپیلت به همراه گرمایش از طریق موتورخانه ی مرکزی با دیگ چگالشی
مساحت زیربنا: ۲۱۰۰ مترمربع بنا به همراه ۲۴۰متر باغ بام
مساحت زمین: ۴۵۰ مترمربع
سایت: www.taera-studio.com
اینستاگرام: www.instagram.com/taera_studio
برای اطلاع از راههای ارتباط با بهترین معماران و طراحان داخلی روی لینک 100 برند برتر کلیک کنید.
تلفن: ۸- ۸۸۱۰۱۳۵۶- ۰۲۱
[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” border_width=”3″ accent_color=”#d1d1d1″ el_class=”rahmaninotshow”][vc_row_inner disable_element=”yes”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2579″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2579″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2579″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element=”yes”][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”3904,3905,3906,3907″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]