خانه سان برنده تندیس نقره ای و کسب رتبه دوم در دومین جایزه ملی بناهای فاخر

نام پروژه : خانه سان

  • تیم طراحی معماری، سازه، تأسیسات و… و همچنین مجریان اصلی پروژه

معماران اصلی : امیر نیکدل

همکاران طراحی : سبا مهدیار _ فهیمه برومند

طراحی و معماری داخلی : استودیو دیزاین نیکدل | NDS

مجری : استودیو دیزاین نیکدل | NDS 

  • مشخصات کارفرما و بهره‌ برداران

کارفرما : امیر نیکدل

آدرس پروژه : خیابان پاسداران_ خیابان گل نبی _

 خیابان ناطق نوری_ کوچه دامغانی-پلاک 15

  • کاربری بنا با ذکر جزئیات

کاربری بنا : مسکونی

  • سازه و تأسیسات بنا به‌ طور کلی

نوع سازه : بتنی

نوع تاسیسات : هوشمند  _ داکت اسپیلت و پکیج

نورپردازی : شرکت رونا

  • سطوح زیر بنا و زمین پروژه

زیربنا : 116 متر مربع

مساحت زمین : 116 متر مربع

  • ایده طراحی

خانه­ی سان، خانه‌ای­ست که از نرمش فرم‌ها پدید آمده­، گوشه‌های تیز ندارد، سطوح بدون هیچ مرزی به یکدیگر متصل شده‌اند و در نهایت گستره‌ای روان برای زندگی خلق کرده‌اند. تکثیر جوهره‌ی نرم در خانه‌ی سان، به حاضرین آرامش و سکونی می‌بخشد که در ترکیب با طاق‌نماهای تکرار شده در کالبد خانه و همچنین خلق قاب‌های دید تجربه‌ای به یاد ماندنی برای مخاطبین به ارمغان می‌آورد. «فرم منحنی» به­عنوان خط اصلی پروژه در تمام خانه تکثیر شده و در ترکیب با مبلمان مدرن، فضایی مینیمال خلق کرده است. علاوه بر نرمش فرم‌ها، خانه‌ی سان ماهیت طبیعی خود را مدیون ترکیب بافت چوبی، رنگ‌های گرم و خلوص جداره‌هاست.پروژه‌ی سان، شامل بازسازی یک واحد از ساختمانی مسکونی می­شود و خلق فضای منعطف، کانسپت اصلی بازسازی آن است. در این پروژه خوانش معمارانه از واژه‌ی «انعطاف‌پذیری»، ایجاد نرمش، خمیدگی و سهولت در حرکت بود. از این رو برای برطرف کردن محدود‌یت­های پلان و همچنین برآورده ساختن نیاز کارفرما، که خلق فضایی نرم بود، استودیو دیزاین نیکدل وارد عمل شد. طراحان با حفظ ستون­ها، برای از بین بردن شکستگی‌های آزاردهنده­ی وضع موجود از خطوط دنباله‌دار منحنی استفاده کرند. این خطوط منحنی تنها به فرم اصلی و لبه‌ی جداره‌ها محدود نمی­شود و در طراحی بازشوهای قوسی‌شکل، طاق‌ها، تخلل‌ها، کابینت‌ها، عناصر دکوراتیو، مبلمان و سقف کاذب نیز به کار رفته است. بازی نور و سایه و تکرار سطوح منحنی جریانی آزاد و کنجکاوانه در فضای داخلی ایجاد کرده که این کیفیت‌ها علاوه بر خلق یک واحد ساختمانی پویا، تعادل و یکپارچگی بصری را به فضای خانه بخشیده است. در حقیقت حضور کاربر در خانه، حضوری فعال است و ارتباط میان انسان و معماری ارتباطی زنده و ارگانیک.

                در پلان اولیه‌ی پروژه، پیش از بازسازی، سلسله‌مراتب فضاهای خصوصی، نیمه‌خصوصی و عمومی خوانایی نداشت. طراحان برای رفع این مشکل، با حفظ بدنه­های اصلی، برای ارتقای کیفیت فضایی، مداخلاتی انجام دادند؛ از جمله اضافه کردن دیواره‌های منحنی به هسته‌ی میانی پلان. این پوسته­های کاذب، نه­تنها تعریف بصری منسجمی به ورودی خانه می­بخشند بلکه تفکیک مشخصی از حوزه­های خصوصی و عمومی به کاربران ارائه می­دهند. همچنین این دیواره­ها، محدوده‌های دنجی خلق کردند که در تعامل با طاق‌های متخلل و آویزهای نوری، توانستند نقاط عطف بصری جذابی را در خانه ایجاد کنند. در اتاق‌های خواب، به دلیل محدودیت پلان و معضلات دیداری ناشی از گوشه‌‌ی تیز، طراحان امتداد خطوط منحنی را از فضای عمومی به درون فضاهای خصوصی کشانده و هویتی یکپارچه ایجاد کردند. از دیگر تغییرات فضایی قابل توجه در این خانه، تبدیل یکی از اتاق­ خواب­ها به اتاق خواب مستر با سرویس و حمام مجزا است. تکرار فرم نرم در دیگر جزییات فضایی مانند کمدها، دستگیره‌ها و مبلمان اتاق‌های خواب، فضایی همگون خلق کرد. از دیگر اقدامات طراحی می­توان به تزریق رنگ‌ متضاد سبز به آشپزخانه اشاره کرد، این کار علاوه بر ایجاد جذابیت بصری، ماهیتی اغراق‌آمیز به آن بخشید. با این روش آشپزخانه از زمینه­ی اصلی جدا شده و خود را به‌عنوان بخش میانی و مفصل ارتباطی فضای خصوصی و عمومی، معرفی کرد. در ادامه این رنگ در سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها تکرار شد و به تمامی فضاهای تَر، به­عنوان فضاهای خدماتی، هویتی واحد داد. لازم به توضیح است که تأسیسات علاوه بر سازه حفظ شده و تنها دریچه­ها با طراحی جزییات همساز با دیگر عناصر محیطی در فضا حل شد.

  • سال شروع و خاتمه‌ اجرا

تاریخ شروع و پایان ساخت: خرداد 1401 _ شهریور 1401

  • نوآوری‌ ها و مزایای پروژه

                از نکات قوت پروژه می­توان به در هم شکستن موانع بصری و ایجاد خلوتی جذاب و آرام با استفاده از DNA ارگانیک اشاره کرد. تکیه بر خطوط مینیمال و تفکر مدرن فضایی بی­زمان خلق کرد، فضایی که به دلیل سیالیت، سادگی و خلوص کاربر را از حضور طولانی در فضا دلزده نمی­کند. در حقیقت، در این خانه هیچ خط شدید و زننده­ای امتداد دید را بر هم نمی­زند. از دیگر اقدامات طراحان برای تأکید بیشتر بر ایجاد فضای ارگانیک، مدیریت هوشمند نور است که به واسطه­ی آن نور طبیعی و یکنواخت در فضا جاری می­شود. استفاده از آبیاری قطره­ای هوشمند برای گلدان­های تراس به گیاهان حیات دائمی می­بخشد که این سبزینگی حیات خانه و سرزندگی آن را تقویت می­کند.

ایمیل : nikdelstudio@gmail.com

 

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
حساب کاربری من