پروژه استودیو معمار - رتبه شایسته تقدیر در دومین جایزه ملی بناهای فاخر

استودیو معمار

طراح : میثم شاه پیر

همکاران طراحی: مرضیه جمال پور

اجرا: استودیو معماری نیاصرم اسپادانا

همکاران اجرا: مهدی باقری – علی باقری

گرافیک: صبا خلیلی

عکاسی: کوروش دباغی

محل اجرای پروژه: اصفهان، خیابان شیخ صدوق جنوبی

سال اجرای پروژه: اردیبهشت 1400

 

معرفی پروژه:

پروژه بازسازی استودیو معمار در طبقه دوم ساختمانی مسکونی با قدمت 50 ساله با عرصه 300 مترمربع  و زیربنای 235 مترمربع واقع در شهر اصفهان، خیابان شیخ صدوق جنوبی می باشد. طبقه اول آن با کاربری مسکونی و طبقه دوم آن با تغییر کاربری دو واحد مسکونی به یک استودیو معماری اختصاص داده شده است.

پروژه استودیو معمار تمرینی است برای تغییرکاربری دو واحد مسکونی به یک آتلیه معماری با نگرش و رویکرد معماری مدرن ساده گرایانه و نگاهی به اصول علوم رفتاری با هدف خلق فضای کاری دوستانه با حداقل مداخله در پلان و معماری قبلی بنا. محدوده مداخلات، بازسازی جزئی در یک طبقه از ساختمان ویلائی دو طبقه به صورت اصلاح پلان معماری، تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، بدون مداخله در ساختار سازه ای بوده است.

مراحل تخریب شامل حذف دیوار جداکننده دو واحد مسکونی جهت تعریف فضای میانی و انتظار، تخریب دیوار جدا کننده اتاق ها جهت تامین فضای مدیریت و جلسات، حذف جداکننده شیشه ای فضای پذیرائی و جایگزینی آن با پارتیشن های متحرک جهت تامین دسترسی فضای میانی به  اتاق مدیریت می باشد.

تعریف کلی فضاها

فضاهای تشکیل دهنده این پروژه به پنج گروه تقسیم می گردد:

– مسیر دسترسی عمودی (گالری)

– فضای میانی (خوش آمد و انتظار)

– آتلیه طراحی

– اتاق مدیریت وجلسات

– فضاهای جانبی و خدماتی

 

مسیر دسترسی عمودی

در طراحی مسیر دسترسی با هدف کمترین مداخله از نورپردازی خطی در مسیر حرکتی از درب ورودی ساختمان تا درب واحد جهت هدایت مراجعه کنندگان استفاده شده که باعث می گردد کاربر بدون توجه به واحد طبقه اول از مقابل آن عبور و به واحد مورد نظر برسد. با توجه به تعداد پله ها و پاگردها جهت کوتاه نمودن حس مسیر حرکتی  پاگردها به عنوان فضایی جهت نمایش پروژه ها استفاده شده است.

خوشآمد

فضای میانی پروژه با کارائی فضای استقبال، انتظار مراجعه کنندگان، گالری نمایش آثار و سالن ارتباطی، با غالب تیره رنگ و خنثی همراه با نورپردازی متمرکز جهت خلق محیطی آرام و مبهم با هدف تحریک حس کنجکاوی و تمرکز بر روی نمایش آثار، طراحی گردیده است.

 

اتاق مدیریت

اتاق مدیریت و جلسات با دو دسترسی مجزا از طریق یک درب فرعی در ارتباط با ورودی اصلی و پنل های گردان در ارتباط با سالن میانی و انتظار می باشد. طراحی این فضا، مدرن و ساده گرایانه بوده و به دلیل طولانی بودن زمان استفاده کاربران از رنگ های روشن استفاده گردیده است. در چیدمان این فضا جهت ایجاد تمرکز در زمان ارائه محتوا بر روی پرده نمایش از حداقل اکسسوری ها استفاده شده است.

 

ارتباط بین فضای میانی و اتاق مدیریت

دسترسی کاربران و مراجه کنندگان از فضای انتظار به اتاق جلسات از طریق سه لنگه پنل گردان با مکانیزمی ساده و مکانیکی بوده که ضمن تنوع در کیفیت فضا و دسترسی، نقش جداکننده این دو فضا را ایجاد می نماید. در طراحی بدنه مشرف به فضای انتظار از رنگ همسان با جداره ها استفاده شده که در حالت بسته باعث عدم ایجاد توجه و در حالت باز با ایجاد بازی سایه و نور باعث دعوت کنندگی می گردد. بدنه پنل ها از داخل فضای اتاق جلسات به مثابه تابلوی هنری متحرک با طرحی انتزاعی عمل می نماید که باعث ایجاد تنوع در فضای ساده گرایانه این اتاق می گردد.

 

آتلیه معماری

آتلیه طراحی با کمترین میزان مداخله با هدف انعطاف پذیری در چیدمان، ارتباط بین کاربران و افزایش تمرکز کاربر در محیطی تعاملی طراحی گردیده است. چیدمان میزها و نورپردازی به گونه ای بوده که کابران ضمن تعامل و ارتباط با یکدیگر هرکدام دارای فضایی شخصی و متمرکز می باشند. استفاده از نورطبیعی جنوب و رنگ های روشن بر کیفیت فضا افزوده است.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
حساب کاربری من